Hedret for vitenskapelig publikasjon

Image
Smelror, Hanghøj, Schiellerup
Morten Smelror (t.v.), Karen Hanghøj og Henrik Schiellerup er redaktører for «The Green Stone Age: Exploration and Exploitation of Minerals for Green Technologies». Foto: NGU og BGS
Prisen for årets vitenskapelige publikasjon ved NGU gikk i år til boka «The Green Stone Age: Exploration and Exploitation of Minerals for Green Technologies», som er publisert i en Special Publication fra Geological Society of London.

Seniorforsker Morten Smelror ved NGU har vært redaktør av boka sammen med direktør for den britiske geologiske undersøkelsen, Karen Hanghøj, og avdelingsdirektør Henrik Schiellerup ved NGU.

- Boka inneholder en rekke vitenskapelige bidrag fra geologiske undersøkelser i Norge og Norden, Tyskland, Belgia, Spania, Storbritannia, Irland, Canada og Ukraina, i tillegg til en rekke universiteter, og er et vitnesbyrd om kvaliteten og relevansen av det samfunnsrettede og forskningsbaserte arbeid en geologisk undersøkelse utfører hver eneste dag, skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

Videre heter det at «NGU-forskere har satt et solid avtrykk i boka med forfatterskap og bidrag til mange artikler, noe som viser at NGU leverer kvalitetsarbeid innen alle typer kartlegging for å forstå det norske potensialet for kritiske råvarer».

- Boka er en samling av artikler som i høy grad handler om rollen og viktigheten til den offentlige kartleggingen som foregår ved de geologiske undersøkelsene, skriver juryen.

NGU-forskerne Claudia Haase, Nolwenn Coint, Terje Bjerkgård, Håvard Gautneb, Jan Sverre Sandstad, Marco Brönner, Graham Peter-Hagen (tidligere NGU), Jan Steinar Rønning og Bjørn Eskil Larsen har alle bidratt i artikler i boka.

Nyhetsarkiv