Kartleggingsplan

Norges geologiske undersøkelses (NGU) kartleggingsplan (PDF) er et verktøy som skal sikre at vi prioriterer å kartlegge områder av geologi, som kan gi høyest samfunnsøkonomisk nytte. Nytten er blant annet for næringsutvikling, utbygging, areal-og miljøplanlegging, og forvaltning av hav og kyst.

Hvor mye av Norge er kartlagt?

Satsinger på kartlegging

Hva er kartleggingsplanen?

Kartleggingsplanen er et arbeidsverktøy med vurderinger av hvilke områder som skal kartlegges, for å sikre at områdene som kartlegges er de som kan gi størst samfunnsøkonomisk nytte, og i tråd med NGUs strategi.

Hvordan gjennomfører NGU kartleggingsplanen?

NGU gjennomfører kartlegging av både berggrunnen og de løse massene på berget med ulike metoder. Målet er å skaffe til veie god kunnskap om geologien til lands og på havbunnen, undersøke naturmangfoldet og landformer, avdekke mulige mineralressurser og vurdere områder som kan være utsatt for skred og ras.

Berggrunns- og løsmassekartene brukes blant annet til næringsutvikling, ved utbygging av infrastruktur, og i areal- og miljøplanlegging. Geologiske kart over havbunnen har nytteverdi i forvaltningen av norske kyst- og havområder, og i fiskeri- og havbruksnæringen.

Les mer