NGU sterkt til stede på geologisk vintermøte

Image
Bilde tatt fra Liseberg mot Gothia TGowers
Bilde fra fornøyelsesparken Liseberg med hotellkomplekset Gothia Towers i bakgrunnen. Det nordiske geologiske vintermøtet blir arrangert i Svenska Mässan i tilknytning til hotellet. Foto: Adobe Stock
Over 40 NGU-ere bidrar med foredrag eller som medforfattere under det 36. nordiske geologiske vintermøtet, som finner sted 10. - 12. januar. I tillegg presenterer NGU-forskere hele 12 postere under konferansen, som denne gang arrangeres i Göteborg.

Nærmere 500 deltakere fra hele Norden er ventet til det geologiske vintermøtet på Sveriges vestkyst onsdag til fredag i uke 2.

Samfunnsnyttig kunnskap

- Med mange og solide bidrag fra våre dyktige medarbeidere, fastslår direktør May Britt Myhr ved Norges geologiske undersøkelse (NGU).

- De geologiske vintermøtene bidrar til utveksling og utvikling av samfunnsnyttig geologisk kunnskap i Norden. De bidrar også til et godt nettverk, som gjør det enkelt å kontakte hverandre for utveksling av data, kompetanse og ideer også mellom disse møtene, sier hun.

Det nordiske geologiske vintermøtet er en viktig møteplass for geovitere i Norden. I år blir ny og aktuell forskning og kunnskap presentert og diskutert i til sammen 37 åpne sesjoner over tre dager. Gjennom mottoet for årets konferanse, «Geologi for samfunnet», ønsker arrangørene blant annet å svare på den økte oppmerksomheten for geovitenskap i offentligheten.

Deltar også med stand

Kritiske råvarer, mangel på grunnvann, fornybar energi og klimaendringer gjennom geologisk tid er aktuelle temaer, samtidig som konferansen tilbyr rene vitenskapelige økter fra dype hav til verdensrommet.

- Foruten nærmere 500 deltakere finner vi også 13 utstillere og tre store sponsorer på konferansen, opplyser prosjektkoordinator Lina Selin. NGU er en av institusjonene som deltar med stand.

Det er den svenske interesseorganisasjonen Geologiska Föreningen som står bak årets arrangement. Konferansen arrangeres på rundgang i Norden annethvert år, i år altså i Svenska Mässan i Göteborg, hvor også det aller første nordiske vintermøtet ble holdt - i 1954.

Image
Tegning/illustrasjon av Göteborg
Illustrasjon: Adobe Stock
Nyhetsarkiv