Content type
Topic
- (-) Remove Bedrock geology filter Bedrock geology
- Climate (1) Apply Climate filter
- Earth dynamics (4) Apply Earth dynamics filter
- Geochemistry (2) Apply Geochemistry filter
- Geohazards (2) Apply Geohazards filter
- Geological diversity (2) Apply Geological diversity filter
- Geophysics (3) Apply Geophysics filter
- Groundwater (1) Apply Groundwater filter
- Landscape development (7) Apply Landscape development filter
- Marine geology (1) Apply Marine geology filter
- Mineral resources (3) Apply Mineral resources filter
- (-) Remove Quaternary geology filter Quaternary geology
- Stone construction material (2) Apply Stone construction material filter
- Urban geology (1) Apply Urban geology filter
Year published
11 results
Forskarar ved Noregs geologiske undersøking (NGU) har, saman med eit internasjonalt forskarlag, no publisert ein artikkel i det prestisjetunge tidsskriftet Nature Communications.
Den rekordstore gullklumpen funnet i elva Gisna har blitt undersøkt ved NGU. Nå håper både geologer og gullgravere at de er et steg nærmere å finne kilden til gullet.
NGU-forskerne Harald Sveian og Tor Grenne er intervjuet i det nye Selbumagasinet. I intervjuet forteller de noe om den spennende historien til Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark, som du kan lese mer om i boka "På stein og sti".
Katastrofefilmen «Skjelvet» buldrer over kinolerretene, en ny og moderne spenningsversjon av et virkelig jordskjelv som rammet Oslo i 1904. Men det var i Finnmark den største rystelsen fant sted…
LEKA: Hun står lutende, lent mot kulingen fra sørvest, med et sjal over skuldrene. Den over 12.000 år gamle kvinnen er sprengt fram fra fjellet av brakende sjøis, brutale bølger og kraftig frostsprengning.
Radonproblemene i Kinsarvik skyldes etter alt å dømme et 10.000 år gammelt fjellskred. Deler av tettstedet, med vel 550 innbyggere i indre del av Hardanger, er trolig blant Europas mest radonutsatte områder.
Norges geologiske undersøkelse (NGU) og selskapet GeoPublishing inviterer til en fotokonkurranse som illustrerer viktige begivenheter og minneverdige øyeblikk i geofaglig kartlegging, forskning og forvaltning de siste ti årene.
Norge forvitrer raskere enn antatt. Enkelte steder er nærmere halvannen meter med fjell blitt borte siden siste istid. Variasjon i sammensetningen av bergarter avgjør hvor raskt fjellet forvitrer.
De sleper en «slange» over et blokkhav på toppen av fjellet Gamlemsveten i tidligere Haram kommune utenfor Ålesund. Første feltarbeid i det store forskningsprosjektet BASE er i gang.
Slik ser et deformert landskap ut etter et jordskjelv. Sedimenter er presset sammen som av en bulldoser, og store steinblokker er skutt av gårde 15-20 meter og stablet opp foran et lag av deformert sand og silt.
Turguide, geologi og norsk natur på sitt aller beste! Norges geologiske undersøkelse (NGU) gir i disse dager ut På stein og sti, ei rikt illustrert bok med kart over Skarvan og Roltdalen nasjonalpark øst i Trøndelag.