Content type
Topic
- Bedrock geology (6) Apply Bedrock geology filter
- Climate (3) Apply Climate filter
- Earth dynamics (3) Apply Earth dynamics filter
- Geochemistry (5) Apply Geochemistry filter
- Geohazards (3) Apply Geohazards filter
- Geological diversity (4) Apply Geological diversity filter
- (-) Remove Geophysics filter Geophysics
- Groundwater (3) Apply Groundwater filter
- Landscape development (3) Apply Landscape development filter
- Marine geology (3) Apply Marine geology filter
- (-) Remove Mineral resources filter Mineral resources
- Quaternary geology (3) Apply Quaternary geology filter
- Stone construction material (3) Apply Stone construction material filter
- Urban geology (3) Apply Urban geology filter
Year published
8 results
NGU har en egen database for geologisk litteratur om Norge. Her finnes en rekke rapporter og publikasjoner som omhandler geologiske tema.
Regjeringen foreslår å kutte bevilgningene til Mineralressurser i Nord-Norge (MINN) og Mineralressurser i Sør-Norge (MINS) med 25 millioner kroner neste år.
LITO-prosjektet har sidan 1999 samla inn prøvar for å analysere berggrunnens kjemiske samansetting. Det er interessant når man vurderer kor det bør letast etter mineral, men det er også spanande for forsking og innafor offentleg arealplanlegging.
Norges geologiske undersøkelse (NGU) vil i perioden fra 17.august til begynnelsen av september utføre geofysiske målinger fra helikopter i deler av kommunene Loppa og Kvænangen.
Norges geologiske undersøkelse (NGU) og selskapet GeoPublishing inviterer til en fotokonkurranse som illustrerer viktige begivenheter og minneverdige øyeblikk i geofaglig kartlegging, forskning og forvaltning de siste ti årene.
NGUs forskere har siden sommeren 2011 presentert nye datasett fra både Finnmark, Troms og Nordland. Kartleggingen, både geofysisk, geokjemisk og geologisk, fortsetter gjennom 2014. Ferdig behandlede data blir offentliggjort så snart de er klare. Geofysikken er gjort med hjelp av målinger utført fra fly og helikopter. Inntil videre foreligger disse i utlistet form
Kjerner fra to dype borhull i Fensfeltet i Telemark er analysert. Resultatene viser at bergarten som inneholder sjeldne jordartsmetaller (REE) kan følges helt ned til 1000 meter under overflaten.