May 4th 2016

Tynnslip på kunstutstilling


Slik ser ett av vinduene i skulptursalen ut etter at kunstneren har drapert det med bilder av tynnslip. Begge foto: Gurli Meyer
Mikroskopbilder av tynnslip fra kleberstein pryder vinduer i Trondheim Kunstmuseum. Billedkunstner Maja Nilsen har åpnet en separatutstilling med digitale "glassmalerier".

Research til utstillingen har Nilsen blant annet gjort ved Norges geologiske undersøkelse, hvor hun har fått god hjelp av NGU-erne Gurli Meyer, Bjørn Willemoes-Wissing og Maarten Broekmans.

Fiksjon og virkelighet

- Jeg arbeider gjerne i en blanding av fiksjon og virkelighet - og ofte med tema som er knyttet direkte til stedet hvor utsmykningen eller utstillingen skal være, forklarer Maja Nilsen. 38-åringen er født og oppvokst i Klæbu, utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og bosatt i Berlin.

Ved NGU fikk hun tilgang på en rekke tynnslipprøver og et mikroskop. Hun tok en lang rekke bilder, som nå er transformert til en romlig kunstnerisk collage.  

- Jeg er interessert i geologi, og synes det er spennende å utforske geologiens indre verden via både vitenskap og collage, sier hun.

Rett ved Nidarosdomen

Utstillingen er naturlig nok farget av klebersteinen i Nidarosdomen, som troner nær kunstmuseet, og verket endrer seg med dagslyset og årstidene.

Maja Nilsen har også skapt andre fabulerende collager og installasjoner til utstillingen gjennom å blande elementer fra geologien, havet og naturvitenskapelige bøker. Utstillingen skal stå fram til midten av oktober.

Maja Nilsen sammen med Bjørn Willemoes-Wissing, en av hennes gode hjelpere ved NGU.