FORVITRINGSMATERIALE

Seismiske målinger på Staveheia, Andøy.

NGU-RAPPORT
87.041
Publikasjonstype
Utgivelsesår
1987
ISSN
0800-3416
Summary
Ved hjelp av seismiske refraksjonsmålinger skulle en prøve å finne mektigheten av løsmasser og eventuelle forvitringssoner på Staveheia. Det ble målt 4 profiler på tilsammen 850 m. Sannsynligvis fins det her forvitret fjell av opp til ca. 20 m mektighet.
Forfattere
Hillestad, Gustav
Kommune
ANDØY
Fylke
NORDLAND
Tilgjengelig
NGU-biblioteket

Innhold av barytt, brucitt, dolomitt og magnesitt i løsmasser over Børselvdolomitten.

NGU-RAPPORT
89.102
Publikasjonstype
Utgivelsesår
1989
ISSN
0800-3416
Summary
Løsmasseprøver fra 75 lokaliteter i rutenett innefor dolomittsekvensene i Børselv er prøvetatt og analysert med røntgendiffraksjon for å finne eventuelle forekomster av magnesitt, brucitt eller barytt.Løsmassene er hovedsakelig morene C-horisont; 9 prøver er klassifisert som forvitringsjord. Analysene viser at løsmassenes -0.6 mm-fraksjon inneholder bare lite dolomitt og enda sjeldnere magnesitt/brucitt-barytt. Konklusjonen er sikkert negativ for barytt, og noe usikrere for magnesitt og brucitt.
Forfattere
Finne, Tor Erik
Kommune
PORSANGER
Fylke
TROMS OG FINNMARK
Tilgjengelig
NGU-biblioteket

Løsmassekartlegging for infiltrasjon av avløpsvann fra spredt bebyggelse i områdene Bergselva, Åsabekken, Loråsbekken og Salbergelva, Inderøy kommune, Nord-Trøndelag

NGU-RAPPORT
94.019
Publikasjonstype
Utgivelsesår
1994
ISSN
0800-3416
Summary
Rapporten er en oppsummering av resultater og erfaringer fra detaljert kart- legging for infiltrasjon av avløpsvann i områdene Bergselva, Åsabekken, Loråsbekken og Salbergelva i Inderøy kommune. Kartleggingen inngår i prosjek- tet: Inderøy - Modellkommune for avløpssanering i spredt bebyggelse, som er et samarbeidsprosjekt mellom Jordforsk, NGU, Landbrukskontoret i Inderøy og Inderøy kommune. Rapporten omfatter resten av de områder i Inderøy kommune som har fått på- legg om kloakksanering innen 1/1-94. Granaelvområdet ble ferdig kartlagt høsten 1992 (NGU Rapport 93.031). Det er kun utført kartlegging av infil- trasjonsmuligheter rundt de husstandene som har fått påbud om avløpssanering. I tillegg til detaljert jordartskartlegging og masseprøvetaking er det fore- tatt infiltrasjonstester på utvalgte lokaliteter. Dette ble gjort både med hensyn på en sikrere vurdering av infiltrasjonsmuligheter og for å få en bedre dokumentasjon av de forskjellige løsmassetypenes infiltrasjonsevne. Jordartene er klassifisert etter egnethet. Ca. 17 % av bostedene har løs- masser egnet for infiltrasjon etter gjeldende retningslinjer mindre enn 200 m fra boligen, mens det ved ca 65 % av bostedene er kartlagt løsmasser eller forvitret fjell hvor det kan være muligheter for renseløsninger (overflate- infiltrasjon eller jordhaug) dersom man fraviker retningslinjene. Ved 11 av 59 bosteder er det små muligheter for infiltrasjon i grunnen. Det må understrekes at det i de fleste tilfeller er påkrevet med masseprøve- taking og/eller infiltrasjonstest før en endelig plassering og utforming av infiltrasjonsanlegg kan foretas.
Forfattere
Hilmo, Bernt Olav
Kommune
INDERØY
Fylke
TRØNDELAG
Tilgjengelig
NGU-biblioteket