Med Darwin blant monsterøgler og englefjær

Hva om Charles Darwin ikke dro til Sør-Amerika, men i stedet gjennomførte sin vitenskapelige dannelsesreise i Norge? Tenk om han i stedet for å besøke Galapagos, kom til øyene i indre Oslofjord, reiste opp langs norskekysten, tok avstikkere inn i landet, og fortsatte ferden nord til Barentshavet og Svalbard. Hva om han fikk møte fossilet Ida, studere levningene etter fortidens monsterøgler, og delta i en TV-debatt om englefjær..?

Ville han etter reisen ha skrevet “det var visse forhold vedrørende nordboernes utbredelse, og de geologiske forbindelsene mellom dette landets nåværende og tidligere planter og dyr, som i høyeste grad fanget min interesse, og som bidro til å kaste lys over artenes opprinnelse”?

Boken "Med Darwin blant monsterøgler og englefjær" er en spennende og annerledes historie om Charles Darwins utviklingslære, en bok som kan bidra til å stimulere vitebegjæret om naturen som omgir oss, og om vår egen plass i det store bildet.

Forfatter Morten Smelror er administrerende direktør ved Norges geologiske undersøkelse, med en lang rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige publikasjoner på samvittigheten. Han har blant annet skrevet boken "En sten løftet fra mitt hjerte - en reise over Polhavet i Nansens og Frams geologiske fotefar" (2011).

Pris: NOK 300,-

Bestill publikasjonen her

Denne publikasjonen er ikke tilgjengelig for nedlastning.

Serier:
Publikasjon
Dokumenttype:
NGU Bok
Utgiver:
Norges geologiske undersøkelse