15. desember 2010

Toppscore for NGU på nett

NGU har oppnådd seks av seks mulige stjerner i kvalitetsvurderingen av nettstedet www.ngu.no. Over 700 offentlige nettsteder har vært under lupen. I år er Stortinget kåret til årets offentlige nettsted i Norge.

NGUs nettstedwww.ngu.no har fått seks stjerner i kvalitetsvurderingen av norske offentlige nettsteder.

- Dette er veldig gledelig. Vi har jobbet med å forbedre nettstedet vårt år for år, og nå har vi nådd en milepæl på nett, sier leder for kommunikasjonslaget ved NGU, Gudmund Løvø.

Han understreker at det gode arbeidet skal fortsette: - Nettstedet er vår viktigste kommunikasjonskanal. Det er viktig å holde fram arbeidet med å oppretteholde og forbedre kvaliteten.

33 kriterier

Hvert år gjør Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) en vurdering av statlige nettsteder basert på en lang rekke kriterier innen tilgjengelighet, brukertilpasning og nyttig redaksjonelt innhold. For å få maksimalt antall stjerner skal nettstedet være tilrettelagt for alle brukergrupper, det skal være lett å navigere og innholdet skal være tilpasset målgruppen. Til sammen blir det gjort vurderinger og målinger av 33 ulike kriterier.

Nytt i 2008

www.ngu.no har eksistert siden slutten av 1990-tallet. I 2002 gjennomgikk nettstedet en stor oppgradering. Nettstedet slik du kjenner det i dag ble lansert i 2008, etter et omfattende jobb med ny teknisk plattform, nytt design og helt nytt redaksjonelt innhold.

- I 2009 fikk vi fem stjerner. Vi har hele tiden hatt seks stjerner i den offentlige nettstedvurderingen som et mål. Fortsatt er det mulig å bli bedre, både teknisk og innholdsmessig. Det skal vi jobbe videre med, sier Løvø.

Han gir honnør til prosjektlederen for nye ngu.no, grafisk formgiver Lisa Løseth ved NGU, samt til de to nettredaktørene som har etterfulgt hverandre i arbeidet med å styrke kvaliteten, Hilde Jensen Grandaunet og Erik Prytz Reitan.

19 statlige etater oppnådde toppscore med seks stjerner i 2010.