28. oktober 2009

Ny sjef for NGU

En velkjent trønder er blitt øverste sjef for NGU. I oktober overtok Trond Giske statsrådklubba som ny nærings- og handelsminister etter Sylvia Brustad. 

Regjeringen Stoltenberg IIIRegjeringen Stoltenberg III presentert på Slottsplassen. Foto: Arbeiderpartiet / Flickr.Trond Giske tar nå farvel med kulturen og trår fra og med 20. oktober til som øverste sjef i Nærings- og handelsdepartementet.

Norges geologiske undersøkelse får dermed et bysbarn som øverste sjef.

- Glade for utnevnelsen

- Vi ser fram til å få Giske som vår øverste sjef og tar gjerne i mot ham til besøk her på NGU dersom han tar turen innom fødebyen, sier avdelingsdirektør ved geofaglig avdeling, Øystein Nordgulen.

Det er flere år siden NGU sist hadde besøk av ansvarlig statsråd. Forrige besøk var fra Odd Eiksen, og etaten håper nå igjen å få mulighet til å gi statsråden en innføring i virksomheten.     

Erfaren arvtaker

Giske er en erfaren politiker som nå for tredje gang trår inn i en regjering. Første gang var da han i 2000 ble utnevnt til minister for Kirke, utdannings- og forskningsdepartementet. Andre gang i 2005 da han ble øverste leder for Kultur- og kirkedepartementet.

Nå skifter han altså ansvarsområde og skal i de nærmeste årene stå for utformingen av Norges nærings- og handelspolitikk. 

Forlater politikken

Forgjengeren, Sylvia Brustad, forlater regjeringen etter 20 år i norsk politikk og satser nå på en jobb i det private næringsliv. Hun er en av seks statsråder som forlater Kongens bord for denne gang, mens sju nye ansikter hentes inn.

Flere av dem er gamle kjente, og statsminister Stoltenberg ser ut til å ha satset på både fornying og erfaring i sin tredje regjering.