NGU-veteran hedret med Brøgger-pris

Image
Ellen Sigmond mottar Brøggerprisen av Janka Rom
Ellen M. O. Sigmond fra Trondheim mottar prisen av presidenten i Norsk Geologisk Forening, Janka Rom. Foto: NGU.

Ellen M. O. Sigmond (80) er hedret med den høythengende Brøgger-prisen. Nestoren i norsk berggrunnsgeologi mottok prisen på Vinterkonferansen 2017 i regi av Norsk Geologisk Forening i Oslo.

- Jeg nyter å se et godt geologisk kart. Det er avstressende og kontemplativt. Kartet gir forskjellig innsikt; på avstand gir det en helhetlig oversikt over terrenget, tett på kan jeg gå helt inn i de geologiske detaljene. Se her hvordan de forskjellige fargene speiler bergartene, det er nesten som kunst! sier sier veteranen ved Norges geologiske undersøkelse (NGU) i Trondheim.

Første kvinnelige vinner

Ellen M. O. Sigmond er den første kvinnen som har mottatt denne hedersbevisningen. Fra før har sju menn fått Brøgger-prisen. Sigmond har drevet med feltarbeid i 58 år, gitt ut en mengde kart, og det er fremdeles mye geologi som skal nedtegnes og utgis.

Hun har trålet fjell og vidder på langs og på tvers. Hun kjenner Hardangervidda, Gudbrandsdalen og Setesdalsheiene bedre enn de fleste. Hun har besøkt fjellområder hvor ingen har vært før henne, gjerne på hesteryggen.

Hun har også gitt ut «Norsk Geologisk Ordbok» sammen med Inge Bryhni og Knut Jorde.

Brøgger-prisen er en plakett med Norges geologi i stein.

Image
Ellen Sigmond står med Brøgger-prisen og Morten Smelror
NGUs direktør Morten Smelror var en av mange gratulanter da Ellen M. O. Sigmond mottok prisen. Foto: NGU.
Nyhetsarkiv