NGU-forsker vant Formidlingskonkurransen 2024

Image
Anette Granseth står ved steinblokker.
Forsker Anette Granseth ved NGU vant Formidlingskonkurransen 2024. Foto: Lina Bøe, NGU

Forsker Anette Granseth sitt bidrag "Supermaterialet for det grønne skiftet" gikk rett til topps i Formidlingskonkurransen 2024. Konkurransen ble arrangert for niende gang i år, med hele 14 bidrag, som er ny rekord.

Forskningsformidling viktig del av NGUs kommunikasjon

Kommunikasjonssjef Mari Prestvik sitter selv i juryen for Formidlingskonkurransen og er selvsagt svært fornøyd med at en forsker i hennes egen etat vant årets konkurranse.

- NGU sitter på gull av kunnskap og data, og blant forskerne våre er det heldigvis høy formidlingsiver. Med sitt vinnerbidrag treffer Anette Granseth midt i blinken på vår visjon "Geologi for samfunnet - kunnskap for framtida". Norges geologiske ressurser spiller en nøkkelrolle i det grønne skiftet, og dette formidler Anette her på en leservennlig og engasjerende måte, kommenterer Mari Prestvik.

Prestvik understreker at rekordmange deltok i årets konkurranse, og at mange av de 14 bidragene hadde høy kvalitet.

- Jeg anbefaler alle å lese bidragene som kom inn! Det er inspirerende formidling, rett og slett, kommenterer hun.

-Utrolig stas å vinne!

Vinneren selv ble veldig glad da hun mottok beskjeden om at hun gikk av med seieren.

-Det er utrolig stas å vinne formidlingskonkurransen! Denne anerkjennelsen viser hvor samfunnsrelevant tematikken i bidraget er. Med denne teksten håper jeg at flere kan lære mer om det vi geologiforskere allerede vet; altså mer om hvor viktige Norges steinressurser faktisk er, sier Anette Granseth.

Juryen trekker fram tydelig og enkelt budskap

I juryens begrunnelse står det blant annet:

"Granseth slår et slag for mer bruk av (lokal) stein og bringer en ny tenkemåte inn i debatten om bærekraft. Hun snakker direkte til leseren og leverer et tydelig og svært enkelt budskap. Dette er noe alle kan forstå, samtidig som det har stor samfunnsrelevans.....Bidraget er kreativt og veldig godt skrevet, og Anette Granseth er en verdig vinner av formidlingskonkurransen." (kilde: geoforskning.no)

Publiseres i Aftenposten og geoforskning.no

Formidlingskonkurransen arrangeres i et samarbeid mellom geoforskning.no, geofaglige institutter/organisasjoner og Aftenposten Viten. Vinnerbidraget sendes til Aftenposten for videre spredning og publisering.

Blogginnlegg fra NGUs forskere:

Nyhetsarkiv