5. mai 2022

- Kjempeflotte utstillinger som jeg håper mange besøker

Et stort skjellet av en T-Rex og to andre dinosaurer er på utstilling.
Her ser du dinosaurpodiet i utstillingen "Livets utvikling". Fra venstre til høyre er det en Oviraptor, Tyrannosaurus og Triceratops. Foto: Naturhistorisk museum/Lars Petter Pettersen.
Naturhistorisk museum åpnet fredag 6. mai dørene til en av Nordens største utstillinger av geologi til publikum.– Jeg vil gratulere museet med kjempeflotte og varierte utstillinger, som jeg håper mange besøker, sier direktør for Norges geologiske undersøkelse (NGU), May Britt Myhr.

I utstillingene kan man blant annet se dinosaurer, mineraler og bergarter, livet i havet og jordas utvikling, skriver museet på sin nettside.

- Glad for at geologisk kunnskap blir vist fram

En stor hvit krystall er omringet av flere andre mineraler og bergarter i rød, hvit, grønn og blå farge.

I utstillingen «Mineraler og bergarter» kan du se mye flott geologi. På "NGU-skole" kan du blant annet lese mer om nyttige mineraler og norske bergarter. Foto: Naturhistorisk museum/Lars Petter Pettersen.

Naturhistorisk museum skriver at utstillingene dekker 2300 m2 over fire etasjer med mange nye objekter som ikke har blitt vist fram for publikum før. Myhr og flere fra NGUs ledelse fikk en sniktitt på utstillingene.

- Geologi er grunnlaget vi står, går, bygger og bor på. I tillegg er Norge et land med stort mangfold i geologiske ressurser som vi alle er avhengige av. Ikke minst for det grønne skiftet og bærekraftig utvikling. Derfor er jeg veldig glad for at Naturhistorisk museum og Universitetet i Oslo nå åpner nye geologiske utstillinger, og at de også setter geologien i en sammenheng. Det er veldig flott at geologisk kunnskap kan nå ut og formidles til alle aldersgrupper i disse flotte, ærverdige lokalene. Jeg ble begeistret av å se utstillingene, og vil gratulere alle involverte så mye med åpningen, sier NGUs direktør.