Content type
Publication type
Publication series
Downloadable
Year published
County
- TRØNDELAG (1) Apply TRØNDELAG filter
- Aust-Agder (4) Apply Aust-Agder filter
- Buskerud (3) Apply Buskerud filter
- Hedmark (1) Apply Hedmark filter
- (-) Remove Hordaland filter Hordaland
- Møre og Romsdal (3) Apply Møre og Romsdal filter
- Oppland (1) Apply Oppland filter
- Rogaland (4) Apply Rogaland filter
- Sogn og Fjordane (4) Apply Sogn og Fjordane filter
- (-) Remove Telemark filter Telemark
- Vest-Agder (2) Apply Vest-Agder filter
- Østfold (2) Apply Østfold filter
8 results
I et samarbeidsprosjekt mellom Statskog og Norges geologiske undersøkelse (NGU) er Grus-og Pukk-databasen sammenstilt med Statskogs Digitale Eiendoms Kartverk i kystkommunene fra Østfold til Nordland. Dette for å få en oversikt over sand-, grus- og pukkressursene innenfor disse eiendommene, og ut fra de data som finnes, vurdere en framtidig utnyttelse av ressursene.
Det meste av statsgrunn i Norge finnes i innlandskommunene.
Beskrivelsen finnes på kartet.
Beskrivelsen finnes på kartet.
Rutilforekomster og rutilholdige bergarter opptrer i form av (1) rutilførende eklogittiske bergarter i gneisregionen på Vestlandet mellom Nordhordland og Nord-Møre og (2) Proterozoiske metasedimenter og flere varianter av metasomat- isk omvandlede basiske bergarter i Bamble-Arendal regionen. Særlig eklogitt-forekomstene kan være store (flere hundre millioner tonn), men er gjennomgående lavgehaltige (1-3 % rutil). Deler av store forekomster kan inneholde 3-4 % rutil.
I slutten av uke 15 1996 ble NGU Rapport 95.161 utgangspunkt for medieoppslag ang. radon i grunnvann. Medieforkuseringen toppet seg med innslag i både radio og tv fredag 12.april. Flere av medieoppslagene hadde en litt uheldig vinkling i og med at det ikke ble skilt mellom grunnvann i løsmasser og i fjell. NGU har tidligere anslått at ca 550 000 nordmenn, eller 13 prosent av befolkningen har grunnvann som drikkevannskilde.
I 1966 ble det tatt 9 forskjellige bergartsprøver: 4 prøver av grunnfjellsbergarter fra Folladalen i Trollheimen, 3 prøver av en granitt ved Eidfjord, Indre Hardanger, 1 prøve av en granittgneis fra Hardangerjøkulen og 1 prøve av en rhyolitt fra Hjartdal i Telemark. Resultatene er publisert i 1967 av Lab. voor Isotopen Geologi i Amsterdam.