Content type
- Aktivitet (27) Apply Aktivitet filter
- Arkivbilde (2) Apply Arkivbilde filter
- Avdeling (4) Apply Avdeling filter
- (-) Remove Blogginnlegg filter Blogginnlegg
- Datasett (25) Apply Datasett filter
- Driftsmelding (22) Apply Driftsmelding filter
- Emne (461) Apply Emne filter
- Generell (72) Apply Generell filter
- Kartinnsyn (20) Apply Kartinnsyn filter
- (-) Remove Lag filter Lag
- Nyhet (1082) Apply Nyhet filter
- (-) Remove Prosjekt filter Prosjekt
- Publikasjon (9948) Apply Publikasjon filter
- Spørsmål (21) Apply Spørsmål filter
- Tjenester (33) Apply Tjenester filter
- Visste du at (8) Apply Visste du at filter
Topic
- Bedrock geology (19) Apply Bedrock geology filter
- Climate (4) Apply Climate filter
- Earth dynamics (2) Apply Earth dynamics filter
- Geochemistry (4) Apply Geochemistry filter
- Geohazards (6) Apply Geohazards filter
- Geological diversity (8) Apply Geological diversity filter
- Geophysics (3) Apply Geophysics filter
- Groundwater (4) Apply Groundwater filter
- Landscape development (14) Apply Landscape development filter
- Marine geology (19) Apply Marine geology filter
- Mineral resources (18) Apply Mineral resources filter
- Quaternary geology (15) Apply Quaternary geology filter
- Stone construction material (4) Apply Stone construction material filter
- Urban geology (2) Apply Urban geology filter
Year published
Vårt lag kartlegger Norges berggrunn på land og til havs. Vi kombinerer observasjoner fra felt med analyser og modeller for å forstå hvordan landet ble til. Våre data er fritt tilgjengelig gjennom kart og databaser.
Vi bruker en rekke metoder som strukturgeologi, geokronologi, geokjemi, petrologi, seismisk tolkning og numeriske teknikker for å karakterisere berggrunnen. Vårt arbeid gir økt forståelse av hvordan geologiske prosesser former jordens oppbygning.
Gjennom vår aktivitet, og i samarbeid med andre fagmiljøer ved NGU, støtter vi NGUs hovedaktiviteter innen forvaltning, prospektering og forskning. Vi har kunnskap og ferdigheter for å separere mineraler, lage slip, identifisere mineraler, gjøre kjemiske analyser av uorganiske stoffer, kornfordelingsanalyser, mikroskopering, XRI- og XRF-skanning av kjerner, mekaniske tester, datering, bestemme petrofysiske parametre m.m.. Vi har en moderne og velholdt instrumentpark, og kvalitetssystemet vårt følger kravene i ISO/IEC 17025. Siden 1994 har Laget for laboratorier vært akkreditert av Norsk Akkreditering (TEST 020) for Geologisk prøving (P08) og kjemiske analyse (P12) av rent vann og geologisk materiale.
Laget for organisasjon og økonomi har ansvaret for virksomhets-, økonomi- og prosjektstyringen ved NGU, og alle administrative tjenester.
I dette ligger økonomi, regnskap, lønn og reise, innkjøp og kontrakter, drift og eiendom, prosjektstøtte og arkiv, serviceskranke og et kopi/repro/skanning-senter.
Organisasjon og økonomi sørger for utredningsarbeid, saksbehandling for ledelsen, økonomi og virksomhetsplanlegging/-rapportering eksternt og internt, dialog med overordnet departement. Dette i tillegg til administrative tjenester og utviklingsarbeid/-prosjekter innenfor administrative støttefunksjoner.
NGU legger stor vekt på å utvikle gode samarbeidsrelasjoner og avklare grenseflater med departementer, direktorater, fylker, kommuner og bransjer i privat sektor. Gjennom medlemskapet i Eurogeosurveys skal NGU bidra med beslutningsstøtte for EU-kommisjonen og utvikling av europeiske samarbeidsprosjekter. Nettverk og samarbeid understøtter virksomheten i alle deler av NGU, gjennom koordinering av strategisk viktige og langsiktige, nasjonale og internasjonale samarbeidsrelasjoner.
Maringeologi skal gjennom kartlegging og studier i norske kyst- og havområder bidra til den overordnede nasjonale målsetning om et rent og rikt hav, og bidra til å sikre at marine og geologiske ressurser forvaltes på en god og forsvarlig måte. Vi har som målsetting at all geologisk kunnskap om havbunnen skal være tilgjengelig gjennom vår maringeolgiske database. En stor del av arbeidet vårt foregår i samarbeid med forskere og institusjoner nasjonalt og internasjonalt, med finansiering eller delfinansiering fra forskningsråd, industri, EU og andre kilder. MAREANO-programmet mottar en øremerket bevilgning til kartlegging utenfor Lofoten og i Barentshavet.