Start
02.11.2021 / 14:00

Slutt
04.11.2021 / 16:00

Digital Nordisk FEM-konferanse

For 13. gang arrangeres Fennoscandian Exploration and Mining (FEM), denne gang som en heldigital konferanse fra 2. til 4. november.

Vanligvis holdes dette mineralmøtet, med blant annet utstillinger, annethvert år i den finske byen Levi i Lappland i Nord-Finland. I 2019 samlet den over 1000 ledere, eksperter og forskere innenfor mineralleting og gruvedrift.

- I år har vi planlagt korte foredrag over til sammen to timer daglig de tre dagene konferansen varer, sier NGU-forsker Jan Sverre Sandstad, som sitter i organisasjonskomiteen for FEM 2021. I tillegg vil det være en studentsesjon torsdag 4. november. 

Årets arrangement tar sikte på å oppdatere deltakerne på hva som skjer i gruve- og prospekteringsindustrien i Norden, blant annet med det store gullfunnet i Ikkari i Nord-Finland. 

Professor emerita Sarah-Jane Barnes ved universitetet i Chicoutimi i Canada og professor Richard J. Goldfarb, med bakgrunn fra blant annet den amerikanske geologiske undersøkelsen, skal holde nøkkelforedrag om nikkel og gull.

Arrangørene har lagt opp et program som gjør at det er mulig å følge foredragene helt fra USA, via Europa til Australia. I Norge skjer alt fra kl. 14.00 til 16.00 hver dag. Påmelding til de enkelte dager er gratis og kan gjøres via nettsiden til konferansen, hvor programmet også finnes.