Start
24.03.2021 / 09:00

Slutt
26.05.2021 / 10:00

Webinarserie: Å guide i det geologiske landskapet

Foto: Rolv Dahl, NGU.

Velkommen til syv digitale møter om å formidle den geologiske arven, slik at du kan gi dine besøkende det lille ekstra i din kommunikasjon. Webinarserien henvender seg først og fremst til natur- og kulturguider i Innlandet fylke og Dalarnas län i Sverige.

Onsdag 24.mars starter partnerne i Interregprosjektet GNIST en webinarserie i syv deler om å formidle geologi i reiselivsnæringen. Vi håper dette skal øke kompetansen og inspirere guider i Innlandet fylke og Dalarnas län. Ansatte på museer, opplevelsessenter og lærere må gjerne også delta.

Serien holdes på norsk og svensk. Ingen forkunnskaper i geologi trengs for å kunne delta.

Når: Onsdager mellom kl 9-10, 24. mars-26. mai 2021

Program  

Dato Foredrag Mer informasjon
24. mars. Kristian Bjørnstad (Norske Parker): Hva er interpretasjon? Introduksjon til interpretasjon. En kommunikasjonsteknikk som brukes for å vekke interesse for det du vil formidle og få deltakerne med.
7. april. 7. april. Tine Angvik (NGU) og Linda Wickström (SGU): Geosted - Finn de gode historiene for de beste naturopplevelsene. Vi lærer deg hvordan du finner geologiske historier og får ideer om hvordan du kan bruke disse historieskattene i din guidebedrift.
14. april. Kristian Schoning (SGU): Kulturell geologi – mennesker og geologi. Lær om hvordan den geologiske arven har formet menneskers liv og dens betydning for økonomisk utvikling, arealbruk, og kultur.
21. april. Linda Wickström og Kristian Schoning (SGU): Den grenseløse geologien rundt Fulufjellet. Lær om den geologiske arven som forener Dalarne og Innlandet fylke: Fra et 1,5 milliarder år gammelt sandlandskap til istidsspor.
28. april. Paula Lindgren (SGU): Kollisjoner med jorden – på liv og død i Siljan. På hvilken måte har urtidens meteoritt-kollisjoner påvirket organismers liv og død? Lær deg å lese berggrunnens dramatiske historie ved Siljan.
12. mai. Lars Erikstad (NINA): Hvordan kan vi bruke landskapet til guidede turer? Geologi og landskap. Hvorfor ser det ut som det gjør rundt oss, og hvordan gir det oss identitet?
26. mai. Sofia Tiger (Naturum Fulufjellet): Geologi og naturveiledning. Tips og triks fra naturveilederen: Praktiske verktøy og lærdom for å formidle geologi til besøkende

 

Påmelding

Serien blir holdt digitalt via Microsoft Teams. Lenke sendes på e-post til de som melder seg på senest dagen før hvert webinar.  

Påmelding er åpen til 24. mai og finnes på SGUs hjemmeside.