November 1st 2017

Velfortjent utmerkelse til Ron Boyd


Generalsekretær i Norsk bergindustri Elisabeth Gammelsæter gratulerer Ron Boyd med prisen.
Rognvald Boyd mottok i går en velfortjent "Special Award" under konferansen Fennoscandian Exploration and Mining i Finland. Juryen framhever at Ron har vist et enestående engasjement for kartlegging, mineralressurser og gruvedrift i Arktis.

Juryen viser videre til at Rons studier av nikkelforekomstene i Råna i Nord-Norge viste seg å være viktig for åpningen av Bruvann-nikkelgruven i 1989. Som kjent har Ron vært ansvarlig for flere av NGUs internasjonale aktiviteter siden 1990-tallet, inkludert prosjekt på Kola, ved Østersjøen og i Afrika. I 2013 fikk Ron ansvaret for å koordinere arbeidet med det omfattende Circum-Arctic prosjektet, med sikte på å samle informasjon og sammenstille data om mineralressurser over hele Arktis nord for 60°N. Gjennom god ledelse og en imponerende redaksjonell innsats klarte Ron å samle en stor gruppe forskere og spesialister fra USA, Canada, Island, Norge, Sverige, Finland og Russland til en felles innsats. Resultatet av dette omfattende og viktige internasjonale samarbeidet kom i 2016, i form av bøker, kart, en database og en nettportal med detaljert informasjon og data om mineralressurser i Arktis.

Jeg er trygg på at jeg har hele NGU med meg når jeg vil rekke en stor takk til Ron for alt han det bidratt med gjennom en lang karriere på NGU. FEMs Spesialpris har gått til en høyt verdsatt medarbeider og kollega, og er meget vel fortjent!

Morten Smelror