February 4th 2008

Geologi-heder til tidligere NGU-direktør

Tidligere NGU-direktør Knut S. Heier (bildet) er tildelt Brøggerprisen for sin unike innsats for norsk geologi. Heier fikk prisen av Norsk Geologisk Forening under Vinterkonferansen 2007 i Stavanger.
Dr.philos Knut S. Heier

Brøggerprisen er en æresbevisning til en geolog som har bidratt på en unik måte til forståelsen av norsk geologi eller geovitenskap generelt.

Direktør i 20 år

Dr. philos Knut S. Heier (77) fikk prisen for sin unike innsats for norsk geologi, både innen forskning og som leder for Norges geologiske undersøkelse (NGU) i Trondheim gjennom 20 år.

Prisvinneren er født på Stabæk og disputerte som dr.philos i 1960. Han har publisert mer enn 100 artikler innen petrologi og geokjemi i anerkjente internasjonale vitenskapelige tidskrifter.

Heier ledet Norges geologiske undersøkelse i perioden 1974-1994.

Toffenprisen

Også en annen pris fra Norsk Geologisk Forening ble utdelt under det geologiske vintermøtet i Stavanger nylig:

Amanuensis Øystein J. Jansen ved Bergen museum fikk Toffenprisen for 2007. Dette er en æresbevisning til geologer som gjennom foredrag, artikler eller på annet vis bidrar vesentlig til popularisering av sin egen vitenskapelige forskning.

Utallige bergensere har deltatt på hans byvandringer med stein som tema, fra brostein til bygningsteinene i middelalderkirkene.

Øystein Jansen har i mange år samarbeidet med NGUs Tom Heldal. Sammen har de blant annet blitt kjent for boken Steinbyen Bergen, som kom i 2000.