August 24th 2012

Nordisk geologi på mobiltelefonen

Geologiske attraksjoner fra Norden rett inn på smarttelefonen. De geologiske undersøkelsene i Norden har lansert mobilapplikasjonen GeoTreat. Så langt rommer den nye appen 50 steder i Norge.

GeoTreatSAMARBEID: NGUs administrerende direktør Morten Smelror og SGUs informasjonssjef Erika Ingvald under lanseringen av GeoTreat i Australia.GeoTreat ble tungt lansert på den fellesnordiske utstillingen under verdenskongressen i geologi i Brisbane i Australia tidlig i august. Applikasjonen inneholder beskrivelser og bilder av geologiske attraksjoner i hele Norden, og er ment å være et hjelpemiddel for ivrige geoturister.

Geoturisme

Informasjonssjef Erika Ingvald i Sveriges geologiske undersøkelse (SGU), er glad for at GeoTreat ble lansert i Australia midt under den store verdenskongressen, som samlet nærmere 5700 fagfolk i geologi.

- Det gir en unik mulighet for å etablere GeoTreat i fagmiljøet. Samtidig kan geoturisme tilføre mye verdi til reiselivsnæringen i de nordiske landene, sier Ingvald.

Attraksjoner

Under lanseringen ble de nordiske geologiske undersøkelsene også bedt om å trekke fram én viktig geologisk attraksjon fra sitt eget land. Svarene er som følger:

• Norge: Leka (Administrerende direktør Morten Smelror, NGU)
• Finland: Koli (Administrerende direktør Elias Ekdahl, GTK)
• Sverige: Höga Kusten (Informasjonssjef Erika Ingvald, SGU)
• Danmark og Grønland: Stevns Klint og Ilulissat Isfjord: (Informasjonssjef Henrik Højmark Thomsen, GEUS)

GeoTreat er utviklet for Androide-telefoner og ligger ute på Google Play. Målet er å tilpasse appen også for iPhones.

GeoTreatTOPPTUNGT: De nordiske geologiske undersøkelsene satser tungt på GeoTreat: Fra venstre Erika Ingvald (SGU), Morten Smelror (NGU), Henrik Højmark Thomsen (GEUS) og Elias Ekdahl (GTK).