July 16th 2013

Gulldrømmen over for nå

Mandag meldte studentene om blandede følelser rundt siste leirbål. Nå er de på vei hjem, med gull i bagasjen?

Gutta da de startet eventyret på Oslo Lufthavn

25. juni la fire geologistudenter i veg til Alaska for å jakte på gull. De har holdt oss oppdatert via satellittelefon, og vi har hørt om selvfanga middag rundt leirbål, observasjoner av flere dyr og gullfunn.

Flom

Villmarksidyllen slo imidlertid sprekker da guttene onsdag 3. juli ble rammet av flom midt på natten. Nesten alt av utstyr gikk tapt og studentene ble evakuert til Fairbanks.

- Jeg var den første som våknet onsdag morgen. Da jeg kikket ut så jeg at vannet stod bare 20 cm under naboteltet. De andre bråvåknet da jeg ropte ut. Jeg må innrømme at jeg fikk litt panikk, fortalte Eero Bekkedal til Geo365 etter redningsaksjonen.

Vannet steg to og en halv meter i løpet av natten

Etter å ha sovet seg ut og snakket med forsikringsselskaper var de klare til å prøve igjen.

- Vi fikk en liten knekk, men vi har drømt og jobbet for dette lenge. Vi kan ikke gi oss nå, fortalte Hans Jørgen Kjøll bare en halvtime før ny utreise til villmarken. Planen var at reisen skulle vare i seks uker, men etter flommen var det ikke penger nok til å fullføre.

På telefon med forsikringsselskaper

Retur

Søndag 7. juli dro karene ut til White Mountains. De kunne greie ti dager til med gulljakt. Og det har de klart. Gullet er pakket ned og studentene er på vei hjem igjen. Selv om turen ikke ble helt som planlagt er det mye som tyder på at de har hatt en opplevelse de aldri vil glemme.

- Det er med blandede følelser vi sitter rundt det siste leirbålet. De siste ni dagene har vært perfekte.

Vil du være med å gjette på hvor mye gull guttene har funnet? Trykk her for å delta!

Her testes spannene før avreise. De må ha virket, for guttene har med seg gull tilbake.