February 19th 2014

Ungeo 2014: Geology rocks!

Studenter og unge geovitere - se her: NGU inviterer til en dag fylt med inspirasjon, læring og latter i geologiens tjeneste. Blir du ikke revet med av et sprekt faglig innhold, vil du garantert bli det av geologiinspirert mat og heftig live "georock" utover kvelden.
     

NRK-profil Solveig Hareide skal styre folket gjennom dagen. Og ikke minst - det er gratis å delta. Geology rocks!

Av studenter, for studenter. Av unge geologer, for unge geologer. NGU slår et slag for det mangfoldige geomiljøet i landet, med fokus på den yngre delen av fagfolket. Ungeo 2014 avvikles i NGUs lokaler i Trondheim 21. mars.

Maks åtte minutters foredrag

- Dette blir en møteplass der studenter og unge forskere blir bedre kjent. Både med hverandre og med geofaget, sier Espen Torgersen. Han er en av drivkreftene bak arrangementet og en god representant for den yngre delen av geologene ved NGU. I løpet av dagen skal publikum bli kjent med bredden innen geofaget gjennom korte foredrag og presentasjoner, alle tidsbegrenset til åtte minutter.

- Det er mulig å komme hit å lytte og lære, eller du kan bidra med en plakat eller et foredrag, forteller Espen.

Solveig Hareide. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRKSolveig Hareide, kjent som programleder for Newton på NRK 1, skal være konferansier gjennom dagen. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK

Newton-Solveig leder konferansen

NRK-profil Solveig Hareide, tidligere programleder for Newton, er konferansier gjennom dagen. Solveig er godt kjent med realfagene fra sine egne studier, men har ikke geologisk bakgrunn.

- Mine assosiasjoner til geologi går mest i retning av stein, ras og store naturfenomener med bulder og brak. Jeg gleder meg over å få være en del av dette og lære mer om alt hva geologi er, sier hun.

Gratis

Deltakelsen på Ungeo-konferansen er helt gratis. Du får lunsj og middag, steingod is fra Cielo, drikke med geologisk vri, tøff livemusikk fra Kari Harneshaug med band og musikk av DJ Ranja utover kvelden. Er du fortsatt usikker, rapporterer arrangementskomiteen at det også er gratis overnatting.

Er du student eller ung geoforsker vil du ikke gå glipp av denne begivenheten. NGU har samlet dyktige engasjerte studenter til å være i arrangementskomiteen sammen med oss fra NGU. Resultatet blir best med et like engasjert publikum.
OBS: ARRANGEMENTET ER FULLBOOKET!

Arrangementskomiteen. Lett miks av NGU-ansatte og geofagstudenter.Arrangementskomiteen for Ungeo-konferansen er en blanding av NGUs yngre forskere og studenter.