Bli med på VR-tur

På denne siden finner du VR-stier som vi har laget. Du går stien virituelt ved å følge piler. Du kan snu deg rundt 360 grader i hvert bilde og klikke på infosymbolet for å lese mer om det du ser. Vi anbefaler å sette skjermen i fullskjerm-modus ved å klikke på firkanten øverst til høyre. God tur.
Slik kan en VR-sti se ut. Foto: Skjermbilde.

Vi anbefaler å sette skjermen i fullskjerm-modus ved å klikke på firkanten øverst til høyre. Du kan følge stien vår ved å følge pilene. Klikker du på et info-skilt får du opp mer info om temaene. 

Jakten på de grønne steinene

Har du noen gang lagt merke til at Trondheim har så mye grønn stein rundt omkring? I alt fra fjellene, i veiene og byggene våre er det grønne steiner. Men hvorfor er det så mye grønn stein i Trondheim?

La oss løse mysteriet om hvor de grønne steinene kommer ifra og hvorfor de er så grønne. 

 

Nidarosdomen

Visste du at Nidarosdomen er et «kråkereir» som er bygd opp av stein fra hele landet? VR-stien "Marmordomen" tar deg med på en reise i Trøndelag, så du kan lære mer om den flotte Nidarosdomen. 

Hvis du vil vite enda mer om Nidarosdomen etter at du har gått VR-stien, kan du se mer på siden vi har opprettet på Arcgis.

Folldal gruver

Nå har du sjansen til å besøke en nedlagt gruve på din telefon eller pc. Her kan du lære om hvordan gruvene ser ut, hvorfor det ble gruver akkurat her og hvordan gruvene var under havet tidligere, for å nevne noe. 

Hvis VR-turen gir mersmak og du vil besøke gruva fysisk, kan du gå til Stiftelsen Folldal Gruvers hjemmeside. De skriver om et anlegg bestående av om lag 70 bygninger, pluss gruveganger, slagghauger og tipper. Her finner du et aktivt museum med utstillinger, merkede stier, kafé, overnatting og hovedattraksjonen - gruva.

 

Jutulhogget

Et av Norges største juv gravd ut under landets verste naturkatastrofe. Ta deg en tur inn, men pass deg for trollet!