Denne brukeren har ikke et profilbilde

Agnes M. Raaness

Forsker
Telefon: 73904317

Blogg - Agnes M. Raaness

A big mountain top with grey fog around the top.
The stages will have different topics and some keywords are mineral resources, remains of North America in Europe, crossing borders and ophiolite fragments.
En stor fjelltopp med grå tåke rundt toppen.
Stikkord for de ulike etappene i årets ritt er ressursrike Rana, rester av Nord-Amerika i Norge, geologi på tvers, gammel havbunnsskorpe og gammel havbunn.
Black stone with purple colour. A hammer is in the right corner.
The race from 9 to 14 August offers a lot of geological fun facts.
Svart stein med lilla belegg. En hammer ligger i hjørnet.
Sommeren er for mange sykkeltid – ikke bare det å sykle selv, men også å følge med på internasjonale sykkelritt gjennom vakre og varierte landskap med variert geologi. Ett av disse rittene er kvinnenes Tour of Scandinavia, som pr nå er det eneste WorldTour-rittet i Skandinavia og pågår 9-14 august.
I anledning Geologiens dag 2021 forteller vi en historie basert på flere møter med barn og geologer. Den handler om gleden med å oppdage geologiens betydning i samfunnet og hvor mye vi faktisk trenger stein i hverdagen.
I den populære leken "stein, saks, papir" vinner stein over saks, saks over papir og papir over stein. Men hvordan blir det i virkeligheten?
Leting etter gull er en morsom og spennende hobby for mange. Den følelsen du har når du tror du har funnet gull kan også overgå det meste. Men to gamle ordtak sier at "det er ikke gull alt som glimrer" og "ikke alt gult er gull." Så når du står der i gullfeberrusen, hvordan vet du om det gullglinsende mineralet du har funnet er gull?