Start
29.10.2018 / 08:30

Slutt
30.10.2018 / 16:00

Konferanse om boreprogram til havs

Isbryteren Vidar Viking på tokt under Expedition 302. Foto: D. McInroy©ECORD/IODP

Vi inviterer med dette representanter fra akademia og næringsliv til Trondheim til en todagers konferanse om forskning i regi av International Ocean Discovery Program (IODP).

Det internasjonale havforskningsprogrammet IODP (2013-2023) bygger på internasjonalt partnerskap og den vitenskapelige suksessen til programmene Deep Sea Drilling Program (DSDP) og Ocean Drilling Program (ODP).

Her er det brukt ulike borefartøy, finansiert av bidrag fra i alt 26 nasjoner. De siste tiårene er JOIDES Resolution, det japanske skipet CHIKYU og spesialiserte "Mission Specific"-plattformer blitt brukt til å utforske "Jorden under havet".

Felles arena

Mange norske forskere har bidratt til suksessen til de ulike DSDP-, ODP- og IODP-programmene. Resultatene er publisert og presentert ved flere anledninger. Likevel mangler det fortsatt en felles arena i Norge for å presentere og diskutere hva IODP har oppnådd. JOIDES Resolution vil mot slutten av det pågående programmet igjen seile mot nordlige breddgrader - mange tiltak og boreforslag blir for tiden drøftet og utarbeidet i Norge.

Med det første IODP-samarbeidet i Norge har organisasjonskomiteen til hensikt å etablere en felles arena for norske forskere, bransjerepresentanter, studenter og programrepresentanter for å presentere resultater fra de siste IODP-ekspedisjonene, diskutere viktige vitenskapelige resultater basert på borehullsmateriale, og skape et forum for nye IODP-boringsforslag ledet av norske forskere.

Påmelding

Påmeldingsavgiften er satt til 1000 norske kroner og inkluderer:

  • Lunsj 29. og 30. oktober
  • Pizza 29. oktober
  • Bok med konferanseprogrammet

Her er programmet

En flyer om konferansen finner du her

Det er fortsatt mulig å melde seg på konferansen, men fristen er ute for å melde inn postere og presentasjoner. Vennligst merk at påmeldingen er bindende og at betalingen må være oss innen kort tid. Deltakerne må sørge for egen innkvartering under konferansen. Påmeldingsavgiften dekker ikke kostnader for overnatting.

Wished contribution type (the number of participants is limited, priority will be given to those coming with a contribution). If you checked poster or oral presentation as wished contribution type, please provide a summary of your work (100-400 words, no figure allowed). The collection of abstracts will be provided to all the participants. If your abstract includes special notations (mathematical, chemical), you can send a version to the conference e-mail.

If you have any questions regarding the registration, please contact: tove.aune@ngu.no or jochen.knies@ngu.no.