Dette er et NFR-finansiert prosjekt (2007-2010) under det Internasjonale Polaråret, IPY
Nyheter

SciencePub på verdens miljødag 

TROMSØ: Verdens miljøverndag ble markert i Tromsø 4. og 5. juni 2007 med et stort konferanseprogram med tema ”Melting ice – a hot topic?”. SciencePub-standen hadde nettopp smeltende is som blikkfang. 

Av Karen Marie Christensen

PÅ STAND: SciencePub ble presentert av Nordnorsk Vitensenters Tove Marienborg og Anne Bruvold, mens Morten Hald og Nalan Koc deltok på stand fra Universitetet i Tromsø.

Det første konferansedeltakerne til Verdens miljøverndag på Universitetet i Tromsø 4. og 5. juni 2007 så innendørs, var standen til SciencePub med smeltende is. 

Iskappe i bevegelse

Nordnorsk vitensenter stilte opp med to akvarier med is som på en enkel måte viste at havet vil stige hvis is på land smelter, mens det ikke skjer en stigning når havisen smelter.

 På standen var det også et kart der man kunne flytte rundt med modeller av iskappene i Nordeuropa for 70 000, 50 000, 20 000 og 10 000 år siden.

 Tidlig bosetning

Kart, grafer og fotos viste den tidligste bosetningen i Nord Norge sett i sammenheng med klimatiske data fra tiden rett etter siste istid.

 I tillegg ble nummeret av Ottar, Universitetsmuseet populærvitenskapelige magasin, som omhandler ”Klima i fortid og framtid” delt ut til de besøkende.

 Konferansedeltakerne besøkte flittig standen. Standen var bemannet med geologer, arkeologer og formidlingsfolk fra Tromsø som samarbeider i SciencePub-prosjektet.

 SciencePub var plassert sammen med Universitetet i Tromsø, Norsk Polarinstitutt og Polarårets stander, og illustrerte dermed samarbeidet som foregår mellom institusjonene i prosjektet i forbindelse med det internasjonale Polaråret 2007-2009.