Glimt fra Geologiens Dag 2010

Det var yrende liv både ute og inne i forbindelse med Geologiens Dag på Vitenskapsmuseet i Trondheim 12. september. Spesielt hyggelig er det at publikumsbesøket var godt over det vanlige.

I Trondheim har Geologiens Dag blitt arrangert som et stort utendørsarrangement på Torget i en årrekke. Det knyttet seg derfor spenning til hvorvidt det å flytte seg innendørs til Vitenskapsmuseet var farbar vei for dagen. Det skulle vise seg å bli en suksess. Mer enn 600 personer tok turen innom på Geologiens Dag.

Arrangementet var et samarbeid mellom Norsk Geologisk Forening, Norges geologiske undersøkelse, SINTEF; FN-sambandet, NTNU og Trøndelag Amatørgeologiske Forening.

Det var varierte aktiviteter i Vitenskapsmuseet denne dagen, blant annet gullvasking, steinhugging og mikroskoptitting. I tillegg var det stort fokus på kåringen av landets nye geologiske nasjonalmonument.

Les mer om kåringen av Norges geologiske nasjonalmonument

Steinknusere på Geologiens DagFor barn i alle aldre er steinknusing en aktivitet som slår an. Det gjorde det også på Vitenskapsmuseet under Geologiens Dag i år.

Gullvasking på Geologiens DagGullvasking er et sikkerstikk for barna som besøker Geologiens Dag.

NGUs stand på Geologiens Dag 2010Inne på Vitenskapsmuseet hadde NGU stand sammen med NGF. Om lag 600 besøkende var innom standen i løpet av noen timer søndag 12. september.

 Aleksandra JurusAleksandra Jurus fra NGU presenterte Leka og de andre kandidatene i kåringen av vårt nye geologiske nasjonalmonument.

Forfatter: Erik Prytz Reitan